Inici de cicle “Ciència, literatura i història: Una cruïlla inevitable”

Aquest proper dimecres, dia 5 d’octubre, amb la conferència del doctor Xavier Vall (UAB) “L’evolucionisme en la literatura catalana del segle XIX” s’inicia el cicle de conferències Ciència, literatura i història, una cruïlla inevitable organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) i la Biblioteca Sagrada Família (Xarxa de biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona).

Amb aquest petit cicle de col·loquis volem mostrar als lectors i públic en general, a través dels mateixos autors i especialistes, que la ciència, la literatura i la història, aparentment distants, formen una cruïlla fonamental que uneix aquests tres camps de creació en una missió de llarg abast cultural i social que cada cop es concretitza més en noves aportacions que tenen en la ficció literària una de les seves expressions més genuïnes.

Cada col·loqui va acompanyat d’un dossier amb lectures. Per a més informació i per descarregar els dossiers, podeu consultar:
http://blocs.iec.cat/arban/2011/09/10/ciencia-literatura-i-historia/

Programa

Xavier Vall (UAB)
“L’evolucionisme en la literatura catalana del segle XIX”
5 d’octubre de 2011

Jordi Lamarca (URV)
“L’escàndol de la vivisecció en la literatura de l’Anglaterra victoriana”
23 de novembre de 2011

Martí Domínguez (UV)
“Les confidències del comte Buffon”
13 de desembre de 2011

Tots els col·loquis tindran lloc a la Biblioteca Sagrada Família (carrer de Provença número 480 de Barcelona) a les 19h.

Share