Premsa Mèdica Catalana i Galeria de Metges Catalans

Us convidem a la presentació de dues noves pàgines web dedicades a la història de la medicina catalana:

Galeria de Metges Catalans  http://www.galeriametges.cat/
Premsa Mèdica Catalana  http://www.premsamedica.cat/
(aquestes webs s’activaran el mateix dia de la presentació))

L’acte tindrà lloc:
Dimecres, dia 25 d’abril de 2012,
19,30 hores
Sala d’Actes del Col·legi de Metges de Barcelona;
Passeig de la Bonanova, 47

Galeria de Metges Catalans és un altre resultat de la política cultural del COMB, en la línia de prestigiar la institució a partir de l’estudi del passat dels professionals de la medicina a Catalunya. Es tracta d’un esforç per aproximar al conjunt de la població una notícia biogràfica de metges i metgesses representatius de la societat catalana. Malgrat la necessària valoració crítica, convé destacar en aquests temps l’aposta d’una institució professional al país que dediqui tants esforços a estudiar, analitzar i posar a l’abast, mitjançant llibres, conferències, exposicions i pàgines web com aquesta, el coneixement de la història contemporània de la medicina catalana.

Premsa Mèdica Catalana és un projecte del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i del grup de recerca de la UAB, finançat pel MEC.
premsamedica.cat és el resultat de fixar l’atenció en el periodisme mèdic produït a la Catalunya contemporània. En aquest espai posem a l’abast de la comunitat acadèmica i del públic interessat un patrimoni històric de gran importància en el procés de desenvolupament i de definició de la medicina universitària. Un patrimoni format per la premsa mèdica -en llengua catalana i castellana- impulsada i editada a Catalunya des de mitjan segle XIX. El nom del projecte suma a les voluntats d’estudi i de rescat patrimonial la comunicació digital dels resultats aconseguits i de les línies de treball en curs d’elaboració.

Share