Taula Rodona “50 Anys de Silent Spring: La Primavera Silenciosa a Casa Nostra’

TAULA RODONA: ‘50 ANYS DE SILENT SPRING: LA PRIMAVERA SILENCIOSA A CASA NOSTRA’, UNA APROXIMACIÓ HISTÒRICA

Benvolguts i benvolgudes,

Avui es commemora el 50è aniversari de la publicació de Silent Spring. El llibre de la biòloga i escriptora Rachel Carson, publicat per primera vegada als EEUU l’any 1962, denunciava l’ús indiscriminat de pesticides sintètics com el DDT i s’ha dit que fou el promotor dels moviments ecologistes actuals.
Des de la Comissió de Col·loquis de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica i l’Institut d’Estudis Catalans hem organitzat una taula rodona el proper 4 de desembre a les 19h. ‘50 Anys de Silent Spring: La primavera silenciosa a casa nostra’ estarà integrada per experts en diferents branques (ecologia, toxicologia,
comunicació científica, i historiadors) per poder abordar el tema en tota la seva complexitati situar-lo en context.
Per tal de preparar aquesta iniciativa hem creat un bloc perquè serveixi de plataforma d’informació i idees on penjarem documents i enllaços sobre el tema. Esteu convidats a participar-hi publicant comentaris o enviant-nos qualsevol material que cregueu adient. Podeu accedir al bloc a través d’aquest enllaç: http://goo.gl/srZyLv

També hem creat un compte de twitter associat al bloc de la taula rodona. El compte @SilentSpring12 està actiu des d’avui mateix i a través d’ell informaren de novetats sobre la taula rodona. També volem recrear la biografia i les fites més importants de la vida de Rachel Carson i de la seva obraper anar-nos preparant per la taula rodona i afavorir un debat actiu.
Esteu convidats a participar en aquestes dues iniciatives digitals i, evidentment, sereu molt benvinguts a assistir a la taula rodona sobre la qual us informarem més detalladament en els propers mesos.

Clara Florensa i Agustín López
CEHIC-UAB
Comissió de Col·loquis de la SCHCT

Share