Conferència Steve Sturdy en IHMC López Piñero

L’Institut López Piñero organitza el seminari Looking for Trouble: Medical Science and Clinical Practice in the Historiography of Modern Medicine, impartit per Steve Sturdy

IHMC López Piñero-Palau de Cerveró (Plaça Cisneros, 4. València)

Dijous, 18 octubre de 2012, 17 hores.

L’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró, presenta el seminari Looking for Trouble: Medical Science and Clinical Practice in the Historiography of Modern Medicine, dijous que ve 18 d’octubre, a les 17 hores, en la sala de conferències de l’institut. El seminari, que es desenvoluparà íntegrament en anglès, inaugura el curs acadèmic del Màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica i serà impartit per Steve Sturdy, cap del Departament de Ciència, Tecnologia i Estudis d’Innovació en la Universitat d’Edimburg.

La conferència abordarà la relació entre la investigació de la ciència mèdica i la pràctica de la medicina, relació que durant els últims 30 anys, segons els historiadors, ha estat caracteritzada, essencialment, per la tensió i el conflicte. Aquesta conferència servirà per a argumentar que aquesta tensió ha sigut exagerada, si bé les relacions han sigut difícils, de manera puntual entre científics i metges, la cooperació és també comuna en el camp de treball. En veritat, és complicat molt sovint definir on acaba la ciència i comença la pràctica mèdica.

Steve Sturdy es va incorporar a la Universitat d’Edimburg en 1994 com a professor del Departament d’Estudis de la Ciència, i va ser nomenat director adjunt del ESRC Genomics Forum al setembre de 2006. Inicialment, es va ocupar de les ciències naturals i va començar els seus estudis de postgrau en filosofia de la ciència, però prompte es va dedicar als estudis socials sobre la ciència.

Les seues investigacions se centren en les relacions entre ciència, pràctica i política mèdica al Regne Unit, principalment entre finals del segle XIX i principis del segle XX. En particular, empra la sociologia del saber científic per a estudiar la relació entre el coneixement científic i la pràctica mèdica. En la seua investigació analitza casos mèdics com a objectes de coneixement científic.

Altres estudis en marxa examinen el paper de les ciències de laboratori en la reorganització de les pràctiques mèdiques durant les primeres dècades del segle XX a Gran Bretanya. Al juliol de 2012, va deixar la direcció del ESRC Genomics Forum per a fer-se càrrec del Departament de Ciència, Tecnologia i Estudis d’Innovació en la Universitat d’Edimburg.

Entre les seues últimes publicacions destaquen: «The biology of identity», en The Philosopher’s Magazine, 48 (2009), «Scientific method for medical practitioners: The case method of teaching pathology in early twentieth-century Edinburgh», en Bulletin of the History of Medicine, 81 (2007), pàg. 760-792 i «Knowing cases: biomedicine in Edinburgh, 1887-1920», en Social Studies of Science, 37 (2007), pàg. 659-689, entre altres treballs.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *