Otto Sibum – Conferència magistral a l’IEC – Dimecres 31 d’octubre

Otto Sibum (Hans Rausing Professor of History of Science & Director, Office for History of Science, Uppsala University). In James Joule’s laboratory: Gestural Knowledge and Scientific Change in Early Victorian Britain (coord. per Xavier Roqué, CEHIC-UAB). SCHCT, en col·laboració amb CEHIC-UAB. Institut d’Estudis Catalans (IEC), 31/10/2012, 19:00.

Aquesta xerrada tractarà sobre la relació entre el coneixement i la ciència i la funció del cos humà en la producció de coneixement científic. Se centra en una fita del canvi científic dels inicis del segle XIX, el naixement de la termodinàmica, és a dir, el desenvolupament per James Joule d’investigacions experimentals sobre la naturalesa de la calor. Una reconstrucció històrica basada en una nova comprensió de la relació entre el coneixement i l’acció que demostra el gran descobriment de Joule ha de ser reinterpretat per oferir nova llum sobre la nostra comprensió actual de la relació entre coneixement i ciència en la primera cultura victoriana.

Share