Societat Catalana d’Història de la Medicina

 
“Joan Josep Paulís i Pagès i la història de la medicina”
Manuel Escudé i Aixelà, antic Professor d’Història de la Medicina de la Universitat de Barcelona
 
Dimecres, 7 de novembre a les 20 hores
 Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears
Major de Can Caralleu, 1-7
08017 Barcelona
 
 
S’analitza l’obra de Joan Paulís Pagès (1884-1969) en el camp de la història de la medicina. Aquest metge nascut a Barcelona, visqué a Terrassa, i després de la guerra s’exilià a França on visqué diversos anys a Montpeller. Més tard estigué un temps a Cuba. Com a pediatre fou director de l’Escola de Puericultura de Terrassa i la seva principal obra fou el llibre “Puericultura elemental” (1930) que tingué diverses edicions.Dels treballs d’història de la medicina destacaríem els estudis sobre Joaquín Albarrán, Juan Falcón i Jaume Ferran.   

Share