Els divendres de la Milà: històries urbanes, ciència i altres mirades de Barcelona

4 sessions: 

Carmen Rodríguez.  “La mirada arquitectònica segons els mitjans de comunicació”  4/10/2013, Sala docent de IMF.

Antoni Martí. “La mirada des del periodisme, o els cafès com a espais vitals” 20/12/2013, Sala docent de IMF.

José Luis Oyón, “La mirada einsteiniana o la necessària combinació de l’espai i del temps”  28/02/2014, Sala docent de IMF.

Antonio Pizza, “Ciutats filmades vs GATCPAC vs Le Corbusier vs ciutats comparades” 23/05/2014, Sala docent de IMF.

Coordinadors: José Pardo (IMF-CSIC), Alfons Zarzoso (CEHIC-UAB i Museu d’Història de la Medicina).

Organitzat per: la SCHCT, la IMF-CSIC, el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) i el GRC “Francesc Salvà”.

L’objectiu principal d’aquest cicle és establir un diàleg amb un expert. L’organització d’aquest cicle es fonamenta en la idea que el coneixement històric de les ciutats acostuma a ser parcial pel fet de mirar només alguna de les múltiples cares de la realitat. Les imatges produïdes per la mirada des de la ciència enriqueixen el nostre coneixement i demostren la complexitat dels múltiples fenòmens que conformen la cultura urbana contemporània. En el cicle es proposa dialogar sobre aquestes imatges a partir de les mirades creuades proporcionades per l’arquitectura, la literatura, la geografia o el cinema. No es tracta de superposar aspectes parcials, sinó de treballar les fronteres de les disciplines per tal d’arribar a produir noves formes de coneixement, sovint allunyades de les rigideses estructurals acadèmiques.

 

Share