“Icones de Ciència: La imatge del científic a través del cine”

En una iniciativa per apropar la història de la ciència i els seus debats actuals a tots els públics, el XEHC -Xerrades d’Estudiants d’Història de la Ciència-, dins el programa de Col·loquis de la SCHCT i en col·laboració amb el Casal de Joves Palau Alòs, ha organitzat per aquest curs 2012-2013 un cicle de cinefòrum que pretén, a més de veure bones pel·lícules, discutir idees recurrents al voltant dels científics i de la ciència com la imatge del geni creador, el científic solitari aïllat del món, el moment “eureka!”, la separació entre ciència teòrica i ciència aplicada o el concepte de ciència neutra.

Aquest cicle estarà compost per tres sessions dirigides per diversos membres del XeHC! que presentaran la pel·lícula i després conduiran el debat amb el públic assistent. Les sessions es duran a  terme al Casal de Joves Palau Alòs, carrer Sant Pere més Baix, nº55, Barcelona, tel: 93 268 12 24. Les projeccions seran les següents:

Divendres 12 d’Abril. De 18 a 20:30h:  Creation (2009) de Jon Amiel. Pel·lícula sobre la figura de Darwin i la generació de la Selecció Natural com a mecanisme per explicar l’evolució de les espècies. Sessió coordinada per Clara Florensa i Laura Valls.

Divendres 3 de Maig. De 18 a 20:30h: Einstein i Eddington (2008) de Philip Martin. Aquest film ens parla sobre la figura d’Einstein i, especialment, sobre el moment en que adquireix una fama mundial gràcies a les observacions astronòmiques d’Arthur Eddington. Sessió coordinada per Joaquim Berenger i Gustavo Corral.

Divendres 7 de juny. De 17 a 20:30h: Freud, Passió Secreta (1962) de John Huston. Part de la vida de Freud i el procés en que desenvolupa les tècniques de psicoanàlisi és explorat per aquest conegut film de Hutson. Sessió coordinada per Mònica Balltondre, Andrea Graus i Óscar Montero Pich.

Share