“Towards a Cultural Geography of the Ancient World”

CONFERÈNCIA MAGISTRAL:

Reviel Netz (Stanford University) “Towards a Cultural Geography of the Ancient World” 9/10/ 2013, 18:30. Sala de Graus, Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona.

Reviel Netz (Stanford University) és segurament l’historiador de la ciència antiga més reconegut de l’actualitat. Ha contribuït decisivament a la renovació historiogràfica de la disciplina, amb llibres com The Shaping of Deduction in Greek Mathematics: a Study in Cognitive History, considerat per Bruno Latour “without question, the most important work in science studies since Shapin and Schaffer’s Leviathan and the Air Pump” (http://www.bruno-latour.fr/node/156), o Ludic Proof: Greek Mathematics and the Alexandrian Aesthetic, entre altres. Al col·loqui “Towards a Cultural Geography of the Ancient World”, Netz presentarà els resultats de la seva recerca més recent sobre els patrons espacials de la vida cultural i científica a l’antiguitat, que analitza a través de la confecció de mapes i l’ús de l’estadística com a eines historiogràfiques.

Organitzat per: SCHCT i Grup de recerca Graecia Capta – Departament de Filologia Grega (UB).

Share