NATURES HÍBRIDES: UN OBJECTE, UN COS I UN PAISATGE

La natura i la tecnologia estan íntimament relacionades amb l’activitat científica. A més, són fàcilment identificables en l’imaginari col·lectiu i, sovint, les concebem en oposició: la primera associada a l’entorn “salvatge”, “no humà” i la segona vinculada al producte de l’enginy humà, de la “cultura”. Però, si ens aturem a observar al nostre voltant possiblement ens adonarem que la delimitació no sempre és clara i nítida. Aquest cicle de diàlegs vol prestar atenció, precisament, a tres exemples en què natura i tecnologia estan subtilment mesclades i això els confereix una certa naturalesa «híbrida».
El cicle proposa dialogar al voltant de tres ‘productes’ de la recerca científica: un producte transgènic (objecte), un exosquelet robòtic (cos) i Fukushima (paisatge). Examinant aquestes «natures híbrides» volem explorar les zones on la dualitat natural-artificial es difumina.
Compta per a fer-ho amb la participació de ponents que, des de la seva especialitat científica o àmbit cultural, donaran una mirada particular a l’objecte, al cos o al paisatge.
El cicle és un dels fruits del taller “Co-crear una exposició científica amb el públic” del projecte TalentLab (CSIC, 2013).

Més informació:

http://www.talentlab.csic.es/index.php?option=com_content&view=article&id=42&Itemid=34&lang=ca

Share