SOCIETAT CATALANA D’HISTÒRIA DE LA MEDICINA

SOCIETAT CATALANA D’HISTÒRIA DE LA MEDICINA

CURS ACADÈMIC 2014 – 2015

SESSIÓ INAUGURAL DE CURS 

Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, Sala 2
Major de Can Caralleu, 1-7
08017 Barcelona

PROGRAMA

1 d’octubre de 2014:  A les 19:30: SESSIÓ INAUGURAL DE CURS i lliurament dels premis de la SCHM  “Lluís Comenge i Ferrer” i “Autor novell”. Tot seguit s’iniciarà un cicle trimestral sobre el Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió amb la sessió:  Dr. Llorenç Ferrer i Alòs, catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona: “Del segle XVII al segle XVIII. La Guerra de Successió no va parar el desenvolupament econòmic de Catalunya”.

5 de novembre de 2014:  Dr. Alfons Zarzoso i Orellana, conservador del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya:  “Metges, medicina i societat a la Catalunya del segle XVIII”.

3 de desembre de 2014:  Dra. Anna Maria Carmona i Cornet, catedràtica d’història de la farmàcia de la Universitat de Barcelona:  “La situació dels apotecaris catalans abans i després del Decret de Nova Planta”.

7 de gener de 2015:  Dr. Ferran Sabaté i Casellas, professor d’història de la medicina de la Universitat de Barcelona:  “El projecte sanitari del Noucentisme”.

4 de febrer de 2015:  Dra. Antònia Carré-Pons, filòloga, catedràtica d’ensenyament secundari, col•laboradora de la UOC i la UB:  “Metges i malalties: Jaume Roig, un exemple medieval”.

4 de març de 2015:  Dr. Miquel Bruguera i Cortada, expresident del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona:  “Josep Moll i la creació del Sindicat de Metges de Catalunya”.

8 d’abril de 2015:  Dra. Begonya Torres i Gallardo, biòloga, professora titular d’anatomia de la Universitat de Barcelona:  “Història de la sordesa”.

6 de maig de 2015:  Dr. Jordi Algué i Sala, historiador i documentalista:  “El còlera, primera pandèmia global”.

13 de juny de 2015JORNADA DE CLOENDA DE CURS a Solsona (Solsonès, Lleida):  Dr. Manel Camps i Surroca, professor titular de medicina legal de la Universitat de Lleida:  “Sanitaris lleidatans (s. XIV – XVIII)”. Assemblea General de Socis de la SCHM. Visita cultural guiada i dinar de germanor (preu, 30€).

NOTA:  La sessió inaugural de curs s’iniciarà a les 19:30 i les demés a les 20:00 a la Sala 2 de l’Acadèmia. La sessió de cloenda de curs es detallarà a la web  www.historiamedicina.cat i es convocarà per correu electrònic.

Share