Itineraris d’història de la ciència a Barcelona

SANT PERE: DELS GREMIS A EINSTEIN

Dissabte 05/11/2016
De 10.30 a 13 h
Preu: 11.75 € (1 sessió)

Cases gremials, tallers industrials, una Acadèmia de Matemàtiques, una farmàcia centenària, el Rec Comtal, una capella amagada… El barri de Sant Pere i la Ribera ha estat, des de gairebé l’origen de la pròpia ciutat, estretament lligat a la vida artesanal i obrera de la ciutat. Per suposat, ciència i tecnologia hi han tingut un paper fonamental. Vine a explorar un barri desconegut per molts barcelonins mitjançant la història de les seves indústries, els seus treballadors i els científics que hi han viscut o que l’han visitat. Què hi feia Albert Einstein l’any 1923 en un local del carrer Sant Pere Més Baix?

 

ESPERITISME A BARCELONA

Dissabte 19/11/2016
De 10.30 a 13 h
Preu: 11.75 € (1 sessió)

En aquest itinerari coneixerem el moviment espiritista que es va desenvolupar a Barcelona a finals del segle XIX i principis del XX. Es tractava d’una doctrina que volia ser una ciència i que, a més, recolzava moviments progressistes com l’escola laïca i el feminisme. I què en deia la ciència de tot això? Coneixerem científics que van recolzar les teories espiritistes; d’altres que no van creure-hi; alguns que van pensar que estaven davant fenòmens paranormals desconeguts, però no d’esperits; i finalment certs metges que sostenien que les mèdiums estaven simplement malaltes. Anem a buscar esperits per la ciutat!

 

INDÚSTRIA I CIÈNCIA A SANT ANDREU

Dissabte 03/12/2016
De 10.30 a 13 h
Preu: 11.75 € (1 sessió)

En aquest itinerari coneixerem l’origen de Sant Andreu, algunes de les seves històries més curioses, farmàcies centenàries, tramvies de foc i fàbriques plenes d’obrers. De la Fabra i Coats a la Maquinista, farem un cop d’ull a Sant Andreu per descobrir com i perquè va esdevenir un dels principals centres industrials de Catalunya. Endinsat en un barri, o poble, desconegut per a molts barcelonins.

 

 

Per a tots els itineraris cal inscripció (ja està obert el període):

ONLINE a través de la web ccnavas.cat

PRESENCIALMENT a la recepció del centre, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de 16 a 21 h

Share