Cicle “Ciència i història: trobades a l’Ateneu”

El nou paper del llibre: de la tinta al píxel
15 de juny de 2012 – 17.30 h

El cicle “Història i Ciència: trobades a l’Ateneu” és un nou espai de reflexió sobre la història de la ciència i la tecnologia, i consisteix en un acte anual sobre un tema d’història de la ciència, amb experts tant en disciplines tecnocientífiques, com en ciències humanes i història. L’acte s’organitza cada any per part d’un estudiant del Màster Oficial en Història de la Ciència: Ciència, Història, Societat / Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) – Universitat Autònoma de Barcelona, en el marc d’un conveni de col·laboració entre aquest i l’Ateneu.

El nou paper del llibre: de la tinta al píxel

Quin és el futur del llibre? Avui, la irrupció d’Internet i de les tecnologies de la informació ha revolucionat l’accés als llibres i la seva difusió. Però aquesta no és la primera transició tecnològica que viu el món de la cultura. Fixar-nos en altres transicions del passat ens pot ajudar a entendre millor els canvis del present. Els ponents convidats ens explicaran com les societats viuen i s’adapten a les transicions tecnològiques, donant-nos també la seva opinió sobre quin és l’escenari al qual ens està traslladant la digitalització del llibre imprès.

A càrrec d’Eduard Aibar, professor associat al Departament d’Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, i Carlos Alberto Scolari, professor titular al Departament de Comunicació de la UPF.

Organitza i modera: Ignasi Medà Calvet, estudiant del Màster Oficial en Història de la Ciència: Ciència, Història, Societat / Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) – Universitat Autònoma de BarcelonaActe organitzat conjuntament amb el Centre d’Història de la Ciència (CEHIC-UAB).

Dia i hora: 15/06/2012 – 17.30 h
Lloc: Sala Verdaguer
Preu: Entrada lliure

Més informació

Share