TERÀPIES DE CINEMA

Cicle de cinema sobre medicina i salut
Organitzat per Ateneu Barcelonès i Centre d’Història de la Ciència (CEHIC-UAB)

Coordinadores:
Carlos Tabernero Holgado (CEHIC)
Michele Catanzaro / Francesc Solà (Ateneu Barcelonès)

Quin paper juga el coneixement mèdic i sanitari al cinema? I quin paper juga el cinema en la generació, circulació i gestió d’aquest coneixement? En el cicle “Teràpies de cinema” explorem com el cinema reflexiona sobre la medicina i la salut, i com contribueix als processos de construcció d’aquest coneixement.

“Els corredors de la ment”
Ponent / moderador: Annette Mulberger i Mònica Balltondre (CEHIC)
Dimarts 12 de juny de 2012. 7 pm – Ateneu

Shock corridor (Samuel Fuller, 1963, 101 minuts): a través de la psiquiatria, aquesta pel·lícula planteja un viatge al complex món dels processos de medicalització i el seu paper (històric, social i cultural) en les societats en què vivim.

Share