Exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia’ es prorroga fins 9 novembre

L’Institut López Piñero prorroga fins al 9 de novembre l’exposició ‘Cal·ligrafies de la malaltia’

IHMC López Piñero (Palau de Cerveró). Plaça Cisneros, 4. València.

Exposició oberta al públic: de dilluns a divendres, 9 a 20 hores.

L’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt del CSIC i la Universitat de València), amb seu al Palau de Cerveró, prorroga fins al pròxim dia 9 de novembre l’exposició Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de metge, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat i el propi institut. La mostra, amb una temàtica original a Espanya, és un projecte universitari que revisa l’escriptura manual com un element de la cultura visual i compta amb la col·laboració de la Fundació Campus Ontinyent (integrada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida), així com, la participació de l’Institut Confuci de la UVEG.

Cal·ligrafies de la malaltia analitza diversos aspectes de la medicina, la cal·ligrafia, les arts visuals, els diagnòstics, les receptes, les anotacions, la llegibilitat, així com la relació entre facultatius i farmacèutics. Al mateix temps, redescobreix la riquesa de l’escriptura manual en un moment en el qual ha sigut desplaçada per les tecnologies de la comunicació. Conté escrits des del segle XVII a l’actualitat, entre els quals destaquen els fons de la Biblioteca de l’IHMC López Piñero i de l’Arxiu Històric de la Universitat (l’expedient acadèmic de Pío Baroja, el receptari de Pedro Pinazo de 1796 i una de les primeres radiografies que es van realitzar a València, a principis del segle XX).

Visites i tallers

L’exposició, dividida en set espais expositius, disposa, al mateix temps, d’una sala per a tallers didàctics, on a partir d’una escenografia peculiar, s’han desenvolupat activitats dirigides a grups de diferents edats. Durant el mes i mig que porta oberta al públic, la mostra ha rebut més de 800 visites de col·legis de primària, secundària, agrupacions de veïns, centres de discapacitats, associacions i altres entitats. L’espai didàctic ha sigut ambientat com una clínica de metge per alumnes del Diploma Educació Artística i Gestió de Museus, encarregades, al mateix temps, de dur a terme el taller, on el públic pot aprendre a través de la participació i el joc. Per a concertar visites guiades es posa a disposició del públic el telèfon 96 3864922 i el número 96 3926259 per als tallers.

Itinerància a Ontinyent

La mostra podrà ser visitada en la sala d’exposicions del Palau de Cerveró (Plaça Cisneros, 4, València) de dilluns a divendres de 9 a 20 hores, fins al dia 9 de novembre, tal com s’ha indicat. Una vegada clausurada l’exposició en aquest centre, la mostra es traslladarà al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on podrà ser contemplada durant un mes més, del 16 de novembre al 16 de desembre.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *