Hospital Varsòvia, Àlvar Martínez Vidal

Conferència: Narratives textuals i audiovisuals en història de la ciència: el cas de l’Hospital Varsòvia de Tolosa de Llenguadoc, en el marc del VCL/Campus d’Excel·lència Internacional.
La conferència organitzada pel Microcluster Cultura i Societat en l’Era Digital, s’inscriu en el cicle “Cultura i integració social”, i serà impartida per Àlvar Martínez Vidal, professor universitari i membre de l’IHMC López Piñero. En la seua exposició, abordarà l’experiència historiogràfica que ha conduït a la producció del llibre Exili, medicina i filantropia: l’Hospital Varsòvia de Tolosa de Llenguadoc (1944-1945) (Catarroja, Afers, 2010), traduït en 2011 al francès. Aquest llibre ha estat la base del documental La batalla del Varsòvia, documental realitzat per la productora valenciana InfoTV que recrea els primers anys de la vida d’un dels llocs emblemàtics de l’exili espanyol a França: l’Hospital Varsòvia, hui denominat Hôpital Joseph Ducuing. La sessió inclou la projecció d’aquest documental.

Data: Divendres, 23 de novembre, a les 12 hores.

Lloc: Sala de conferències de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (Palau de Cerveró). Plaça Cisneros, 4. València.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *