Societat Catalana d’Història de la Medicina

“LES MALALTIES DEL GENERAL CABRERA I LA SEVA IMPORTÀNCIA EN LA FI DE LA PRIMERA GUERRA CARLINA (1839-1840)”
Joan Pujol i Ros, Membre Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Dimecres, 5 de desembre a les 20 hores.
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears
Major de Can Caralleu, 1-7
08017 Barcelona

En aquesta conferència s’analitza la importància històrica que van tenir les malalties que va patir el general Ramon Cabrera i Griñó a finals de 1839 i principis de 1840 en el curs final de la Guerra dels Set anys. La manca d’un lideratge clar, que fins aleshores havia exercit el comte de Morella, degut bàsicament a la patologia que presentava, al llarg període de convalescència i a les seqüeles físiques i psíquiques de les seves malalties, va propiciar la pèrdua d’un territori que era l’últim baluard de l’exèrcit carlí, que es resistia al Pacte de Bergara i que va conduir inevitablement a pèrdua de la guerra i a l’exili dels seus partidaris.

LES MALALTIES DEL GENERAL CABRERA

Share