CICLE DE CIÈNCIA A L’ATENEU BARCELONÈS

“Les Imatges de la ciència”

Dimecres, 13 de Març, 19,30 h

La fotografia de la vida (a partir de la famosa imatge de la doble hèlix amb Watson i Crick, 1953)

Carlos Tabernero (UAB)

Ateneu Barcelonès (C/ Canuda, 6) Sala Oriol Bohigas

 “Aquesta fotografia, presa per Antony Barrington Brown el maig de 1953, amb James Watson i Francis Crick al costat del seu model de la doble hèlix d’ADN, és una icona cultural del segle XX. Una anàlisi més detallada de la mateixa fotografia, però també de la seva producció, circulació i consum, revela aspectes insospitats d’aquesta fita clau de la història de la ciència. En aquesta conferència ens preguntem on es va fer ña fotografia?, quan, per què i per a qui?; què representava en el moment de la seva execució?; com es va convertir en una icona cultural? i què significa avui, quan la contemplem sis dècades després..

Programa i bibliografia ATENEU

Share