Exposició instruments científics a la Facultat de Medicina de València

La Universitat de València i el CSIC presenten la col·lecció d’instruments científics a la Facultat de Medicina

Organitza: La Universitat de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Col·labora: Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la UVEG i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró.

Lloc: Segona planta del Deganat de la Facultat de Medicina (Universitat de València).

Horari: Estarà oberta al públic del dilluns al divendres, de 10 a 20 hores.

La Universitat de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques presenten, a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat, l’exposició permanent Col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València, 2. Medicina i societat. La mostra ha estat comissariada per dos professors de la Facultat de Medicina, José Luis Fresquet i Carla P. Aguirre.

L’exposició, que exhibeix una àmplia selecció de més de dues-centes peces de la col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València, suposa, així mateix, la presentació d’un nou espai expositiu de la Facultat de Medicina i Odontologia, pensat especialment per a la recerca i la docència del professorat. De la mateixa manera, aquesta exposició és complementària de la Col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València, 1. Ciència i societat, inaugurada el mes de desembre passat al Palau de Cerveró, seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la UVEG i el CSIC).

El públic podrà analitzar el desenvolupament de la medicina contemporània, la qual cosa inclou, per exemple, la informació relativa a l’epidèmia de còlera que va afectar València (1885) i les investigacions sobre la primera vacunació massiva d’aquesta malaltia bacteriana duta a terme, a la nostra ciutat, pel metge català Jaume Ferran. Destaca el gravat del mapa itinerari del còlera a Espanya (1832) o els importants materials relatius a l’estada de Santiago Ramón y Cajal a la nostra ciutat, com ara el seu quadern manuscrit o diverses fotografies fetes per ell. Entre els instruments que s’hi exposen figuren un aparell portàtil de raigs X (segle XIX), un cerebròtom del començament del segle XX per fer talls al cervell, una butaca d’odontologia amb pedals o una prestatgeria de cranis.

Share