Exposició MEDICINA + ART + CIÈNCIA

Inauguració de l’Exposició del COMB

Dimarts, 10 de desembre a les 19.30 hores
Sala d’Actes del Col·legi de Metges de Barcelona
Passeig de la Bonanova, 47 – 08017 Barcelona

MEDICINA + ART + CIÈNCIA:  Representacions artístiques anatomopatològiques

Hematoma cranial per accident en el part

Hematoma cranial per accident en el part

Us adjuntem la invitació per la inauguració d’una nova exposició, organitzada pel Museu d’Història de la Medicina de Catalunya per al Col·legi de Metges de Barcelona, que tindrà lloc el proper dimarts 10 de desembre a les 19.30 hores a la sala d’actes del COMB (Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017).

L’exposició es fonamenta en l’exhibició d’unes 30 aquarel·les anatomopatològiques dels anys 1920-1930, executades a la càtedra d’anatomia patològica de la Facultat de Medicina de la UB. Aquest material, procedent del fons del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, ens permet plantejar la qüestió de l’objectivitat en ciència i els problemes derivats del recurs a diferents suports de registre. Els seus usos d’aquests materials mostren el caràcter museològic en la construcció d’algunes disciplines científiques i també el pes de la materialitat científica com a element d’ordre en la creació i comunicació de coneixement.

L’exposició es complementa amb un conjunt d’aquarel·les procedents dels tallers educatius organitzats per La Mandarina de Newton i realitzades per alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Tàber i Costa i Llobera de Barcelona a partir de les seves observacions al microscopi. En activat el repte del procés científic, els joves estudiants descobreixen la dificultat de fer ciència -veure, nomenar, llegir, entendre- i ara poden comprovar i comparar el significat de les seves representacions visuals.

L’exposició està oberta a tothom i és gratuïta. L’horari d’accés és de 8h a 21h de dilluns a divendres i els dissabte al matí. Romandrà oberta fins finals de febrer de 2014.

Invitació expo ART+medicina+ciencia

 

Share