Itinerari de la Llum per Barcelona

Miquel Carandell (SCHCT/Històries de Ciència) “Itinerari de la llum per Barcelona” 08/06/2015, Barcelona.

 

“Al costat d’aquests canelobres, els fanals antics semblen moribunds!” resava el conegut Diario de Barcelona quan, al voltant de l’any 1840, les llums d’oli es van substituir en alguns carrers de la ciutat pels primers enllumenats públics de gas. Una nova llum arribava a Barcelona. I encara havia de venir l’electricitat!

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Llum el 2015, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica, en col·laboració amb la Societat Catalana de Física, organitza un itinerari per la llum de Barcelona. Coneixerem la història de l’enllumenat públic de la ciutat però també explorarem com llums i foscors han influït en la història de la ciència, de la tècnica i en la vida de milers de ciutadans de Barcelona.

Share