Cine Fòrum: Fascinació, por i substitucions tecnològiques

Cine Fòrum: Fascinació, por i substitucions tecnològiques

Un diàleg cinematogràfic sobre la condició humana

Arrel de l’exposició + Humans us proposem un cicle de cine fòrum relacionat amb la tecnologia, la ciència i la innovació. A partir de quatre pel·lícules de ficció, de les quals se’n projectaran només fragments, el cicle ofereix una oportunitat per endinsar-se en les fascinants interseccions entre la creació cinematogràfica i la construcció i gestió de coneixement cientificotecnològic.Amb aquest cicle prenem el cinema com a eina de reflexió i discussió per explorar, partint de l’àmbit de la recerca en l’història de la ciència, les nostres relacions complexes amb la ciència i la tecnologia, en àmbits tan diversos com la comunicació, l’entorn, el nostre aspecte o la construcció social, cultural i científica de la salut i la malaltia.S’han escollit quatre films, cadascun dels quals correspon a un àmbit de l’exposició «+ HUMANS. El futur de la nostra espècie». : Ghost in the Shell 2.0 (Trobar-se amb d’altres), Seconds (Capacitats augmentades), The Boys from Brazil (Dissenyant l’entorn) i Amour (La vida en els límits): http://www.cccb.org/ca/marc/fitxa/cine-forum-fascinacio-por-i-substitucions-tecnologiques/221490

Durant les sessions de cine fòrum es comenten aquestes pel·lícules i, en mesura del possible, se’n projecten alguns fragments. Recomanem veure la cinta sencera abans d’assistir a cada una de les quatre jornades, ja que aquestes se centren en analitzar i comentar aspectes concrets de cada un dels films. Aquestes tertúlies aniran a càrrec d’un o més especialistes en el tema del dia.

Per poder veure aquestes pel·lícules senceres, les trobareu disponibles en al catàleg de Filmin, així com una selecció més àmplia, a l’apartat corresponent a +Humans.

Coordina: Carlos Tabernero Holgado (CEHIC)

 

En cadascuna de les sessions trobareu una selecció de pel·lícules, disponibles a Filmin, que tenen a veure amb un dels apartats de l’exposició.

Així mateix, us hem fet una selecció de 7 clàssics addicionals per al cicle complet disponibles, també, al catàleg Filmin.

Das Kabinett des Dr. Caligari (El gabinete del doctor Caligari, Robert Wiene, 1920)

Der Golem (El golem, Paul Wegener, 1920)

Dr. Mabuse, der Spieler (El doctor Mabuse, Fritz Lang, 1922)

Metropolis (Fritz Lang, 1926)

Frankenstein (James Whale, 1931)

Freaks (La parada de los monstruos, Tod Browning, 1932)

Modern times (Tiempos modernos, Charles Chaplin, 1936)

Share