Seconds (Plan diabólico, John Frankenheimer)

Cine Fòrum: Fascinació, por i substitucions tecnològiques

Seconds (Plan diabólico, John Frankenheimer)

En relació amb l’àmbit de l’exposició «Capacitats augmentades»

 

Sessió inclosa en el cicle de cine fòrum ‘Fascinació, por i substitucions tecnològiques’, organitzat amb motiu de l’exposició “+HUMANS: el futur de la nostra espècie”. En aquest cicle es projecten fragments seleccionats de la cinta per debatre’n, a posteriori, certs aspectes d’aquesta. Es recomana visionar la pel·lícula abans d’assistir a la sessió. Al catàleg de Filmin podeu veure el film sencer: Feu clic aquí per poder-hi accedir.

Seconds (Plan diabólico, John Frankenheimer,1966, 102’)

Sinopsi:

Arthur Hamilton (John Randolph) és un directiu de banc cansat de la seva feina i amb un matrimoni que va directe al fracàs. La seva vida no li plau i es limita a passar-hi amb resignació i avorriment. Un dia, de manera inesperada, rep una trucada d’un íntim amic que creia que era mort. Després de la conversa telefònica, el seu amic li fa arribar un paper amb l’adreça d’una estranya organització que li proposa una nova vida, un nou començament convertit en una altra persona… Intens i arriscat thriller de suspens dirigit per John Frankenheimer de manera espectacular i basat en una novel·la de David Ely. Plan Diabólico (Seconds) compta, a més, amb una excel·lent interpretació de Rock Hudson, de les millors de la seva carrera, i va ser nominada a la Palma d’Or al Festival de Cinema de Canes del 1966 i l’Oscar a la Millor Fotografia en blanc i negre el 1967.

Altres pel·lícules disponibles al catàleg Filmin en relació amb l’àmbit de l’exposició  «Capacitats augmentades»

The Man Who Could Work Miracles (El hombre que podía hacer milagros, Lothar Mendes, 1936)

The Man With the X-Ray Eyes (El hombre con rayos X en los ojos; Roger Corman, 1963)

Zhong guo chao ren (Inframan, Shan Hua, 1975)

Rabid (Rabia; David Cronenberg, 1977)

Special (Especial, Hal Haberman i Jeremy Passmore, 2006)

Limitless (Sin límites, Neil Burger, 2011)

Share