TERÀPIES DE CINEMA

TERÀPIES DE CINEMA
Cicle de cinema sobre medicina i salut
Organitzat per Ateneu Barcelonès i Centre d’Història de la Ciència (CEHIC-UAB)

Quin paper juga el coneixement mèdic i sanitari al cinema? I quin paper juga el cinema en la generació, circulació i gestió d’aquest coneixement? En el cicle “Teràpies de cinema” explorem com el cinema reflexiona sobre la medicina i la salut, i com contribueix als processos de construcció d’aquest coneixement.

“Presentació del cicle: les complexes relacions entre cinema i medicina”
Ponent / moderador: Carlos Tabernero Holgado (CEHIC)

Dimarts 22 de maig de 2012. 7.00 pm

Frankenstein (James Whale, 1931, 71 minuts), realitzada a partir de l’obra de teatre de Peggy Webling (1927) sobre la novel·la de Mary Shelley (1818), ens permet explorar, des d’un punt de vista històric, les complexes relacions entre els mitjans de comunicació (sobretot el cinema i la literatura) i els processos de generació, circulació i gestió de coneixement científic-metge.

Seguirem amb:
“Odissees de metges” (Dijous 29 de maig, pel·lícula: Dr. Erhlich’s magic bullet)

“A la recerca del malalt” (Dijous 5 de juny, pel·lícula: Panic in the streets)

“Els corredors de la ment” (Dijous 12 de juny, pel·lícula: Shock corridor).

TERÀPIES DE CINEMA, programa

TERAPIAS DE CINE, programa

Share