Massimiano Bucchi – El pollastre de Newton. La ciència a la cuina.

EL POLLASTRE DE NEWTON. LA CIÈNCIA A LA CUINA

Massimiano Bucchi, Università di Trento

Dijous, 20 de Maig a les 19:00h, IEC (C/Carme, 47), Barcelona.

Per què la ciència ha entrat de manera tant prepotent a la cuina a partir d’un cert moment de la història?

Per què els científics utilitzen sovint imatges i metàfores de la gastronomia?

Quin és el tret comú que connecta experiments científics amb receptes que fan venir l’aigua a la boca?

Què te la cuina futurista en comú amb la gastronomia molecular?

Experiments als cafès, controvèrsies sobre la cervesa, receptes per la xocolata custodiades com a secretes patents són els ingredients d’aquest relat original, sorprenent i rigorós sobre les interseccions entre gastronomia i recerca, entre laboratoris i cuines.

“Un llibre sagaç i divertit”, Il Corriere della Sera.

“Un ric àpat amb ingredients deliciosos … moltes anècdotes suculentes… un assaig articulat, exactament com un menú, que interroga la ciència al taulell de la cuina” Il Sole 24 Ore.

“170 pàgines brioses que és llegeixen molt ràpidament ”, La Repubblica.

“Un mina de curiositats”, Panorama.

“Un llibre adequat per tots els paladars”, Le Scienze.

Il pollo di Newton - Massimiano Bucchi

Francesco Botti, autor i escriptor, llegeix un fragment de “Il Pollo di Newton(audio – mp3).

‘Il Pollo di Newton’ també a Facebook i Twitter.

Massimiano Bucchi és Professor de Ciència i Tecnologia en la Societat i de Comunicació científica i tecnològica a la Universitat de Trento, Itàlia. Ha estat professor visitant de diverses institucions acadèmiques i de recerca a Àsia, Europa i Nord Amèrica.

És autor de diversos llibres, publicats en anglès, italià, coreà, finès, xinès i portuguès, que inclouen Science in society (London and New York, Routledge, 2004), Handbook of Public Communication of Science and Technology (amb B. Trench, London and New York, Routledge, 2008, new ed. 2014), Beyond Technocracy. Citizens, Politics, Technoscience (New York, Springer, 2009), així com assajos a revistes com Nature, Science and Public Understanding of Science.

Ha rebut diversos reconeixements pel seu treball, com ara el Mullins Prize de la Society for Social Studies of Science (1997) i el Merck-Serono, premi especial del jurat per llibres científics (2007).

Ha treballat com a supervisor i avaluador per diversos organismes de recerca i polítics com la US National Science Foundation, la Royal Society, i la Comissió europea, i ha presidit (juntament amb B. Trench) el comitè científic del XII Congrés mundial Public Communication of Science and Technology (2012).

Col·labora regularment amb diaris i programes de televisió sobre ciència i tecnologia.

El seu llibre més recent és Il Pollo di Newton. La scienza in cucina (El pollastre de Newton. Ciència a la cuina), 2013.

www.massimianobucchi.it

Share