Itineraris d’Història de la Ciència a Barcelona

Benvolguts,

Ens plau anunciar-vos el segon Itinerari d’Història de la Ciència, una activitat gratuïta i oberta a tothom que forma part del Cicle de Geografies del Coneixement del programa de Col·loquis organitzat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica.

Aquests itineraris, que recorren espais del Raval, Ciutat Vella o Gràcia, pretenen fer una mirada científica a les diferents cares de la ciutat. La idea de fer una història de la ciència “urbana” va sorgir de les possibilitats que ofereix el patrimoni per parlar d’història de la ciència: conèixer com ha estat l’activitat científica en èpoques passades pot servir per entendre on som ara i cap a on anem. Volem que es prengui consciència dels espais de la ciutat en què s’ha realitzat, divulgat, ensenyat o venut ciència.

El segon d’aquests itineraris es realitzarà el proper Dilluns 19 de Maig a les 18:30h i tindrà una durada aproximada de dues hores. El títol d’aquest itinerari és “Ciència i la Tecnologia a l’Exposició Universal de 1888” i serà realitzat per Miquel Carandell (CEHIC-Universitat Autònoma de Barcelona).

Els itineraris són gratuïts i estan oberts a tothom però les places són limitades i cal inscripció prèvia. Si voleu participar-hi, envieu un correu a itinerarischct@gmail.com indicant els noms de les persones que assistiran a l’itinerari.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Barcelona: Ciutat de Ciència’ de la Societat Catalana d’Història de la Ciència que, amb el finançament de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, inclou una aplicació virtual de les rutes. Us podeu descarregar l’aplicació mòbil aquí: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moggyl.ulugh.rutescientifiques

 

Més informació:

Ciència i la Tecnologia a l’Exposició Universal de 1888

En un moment de transformacions tecnològiques, Barcelona va acollir la primera Exposició Universal de l’estat amb èxit desigual però amb una gran transcendència per la ciutat. En aquest itinerari veurem quins personatges hi van intervenir, què si va construir i com es presentava la ciència i la teconologia en aquest certamen. Veure’m els espais que van acollir la Exposició, què en queda i què va ser enderrocat durant els més de cent anys que han passat des de aquest esdeveniment.


Aquesta activitat també compta amb el suport de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans.

Els altres itineraris del cicle són:

Dilluns 2 de Juny “Històries Naturals a Ciutat Vella, Barcelona

Dilluns 16 de Juny “Històries de Ciència a Gràcia

 

Us hi esperem!

 

 

SCHCT. Institut d’Estudis Catalans

Share